Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wijnproefavond

november 25 - 20:00 - 23:30

Op zaterdag 25 november is het weer zover, de jaarlijkse wijnproefavond. Dit jaar met de Hagelandse wijnen van Danny Van de Gaer.

Van hobby naar passie
40 jaar wijnbouw
Ervan overtuigd dat de Hagelandse heuvels een ideale terroir vormen voor de wijnbouw planten Danny en vader André in het voorjaar van 2010 in Houwaart hun eerste wijnstokken om een wijngaardje uit te bouwen voor eigen gebruik. André stond in de jaren ’70 mee aan de wieg van de wijnbouw in het Hageland.
Danny breidt zijn kennis en kunde in de loop van de jaren uit door het volgen van allerlei gerichte cursussen en lezingen in binnen- en buitenland. De hobby gaat over in een passie en in de loop van de jaren breidt de aanplant gestaag uit. Er worden ook enkele wijngaarden overgenomen met daarop aangeplante wijnstokken van meer dan 30 jaar oud.
Het proces van het wijn maken, van het werk in de wijngaard tot de vinificatie in de wijnkelder heeft Danny volledig van a tot z zelf in de hand. Vrij uniek in België.
Met de verscheidene medailles die Danny in de wacht sleepte kunnen we niet anders dan jullie van deze unieke wijnen te laten genieten.
Waar en wanneer.
Zaal Den Abt Dorp Wolfsdonk
Zaterdag 25 november 2023, starten doen we om 20.00 uur. De deuren gaan open om 19.30 uur
Kostprijs: Voor leden € 15 per persoon, niet leden € 17 per persoon, bob(ettes) € 8 per persoon.
Inschrijven kan tot vrijdag 17 november, via overschrijving op rekening BE10 7340 2132 9804 met vermelding van “wijnproef en aantal personen”
Wat kan je verwachten?
Een proeverij met een uitgelezen selectie van Hagelandse wijnen van Domein Ten Gaerde, bijpassende hapjes en een professionele uitleg.

Gegevens

Datum:
november 25
Tijd:
20:00 - 23:30

Locatie

Zaal Den Abt
Wolfsdonk Dorp 20
Aarschot, 3201 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie