Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gilde dagreis

juni 3 - 08:00 - 23:30

Zaterdag 3 juni gaan we op uitstap en trekken we naar het mooie Haspengouw. Om 8 uur stipt vertrekt de bus aan het Rik Daemsplein te Rillaar.
Wat kan je zoal verwachten van onze georganiseerde dagtrip ?
Omstreeks 9.00 uur worden we verwacht in de V-bar op de Veemarkt te Sint-Truiden voor een ochtendlijke koffie of thee en korte sanitaire stop op eigen kosten. Daarna trachten we omstreeks 9.30 uur aan te komen bij onze eerste halte : Wijndomein Marsnil te Heers. Starten doen we met een rondleiding door de wijngaard, aansluitend is er een degustatie voorzien van in totaal drie wijnen.
Alle variëteiten worden voornamelijk verwerkt tot droge en stille wijnen. Het grootste aandeel is chardonnay, pinot noir en auxerrois. Ook de laat rijpende rassen riesling, gewürztraminer en merlot worden verbouwd. Zo proef je Haspengouw in deze overheerlijke rode en witte wijnen van de jongste generatie Vanmarsenilles.
Rond 12.00 lunchen (inclusief één consumptie) we in de brouwerij en distilleerderij Wilderen, met aansluitend een rondleiding in de hypermoderne brouwerij & distilleerderij in combinatie met de oude stokerij uit 1890. Na de rondleiding wordt een degustatie van 1 bier uit hun assortiment aangeboden.
Omstreeks 15.00 uur vertrekken we richting centrum Sint-Truiden om aldaar eerst een koffie of thee te drinken of andere drank te consumeren en nadien met twee groepen op stap te gaan met twee locale gidsen die ons ongeveer tot 17.00 uur gaan rondleiden om de voornaamste bezienswaardigheden van Sint-Truiden te ontdekken (details volgen in een volgend krantje).
Nadien heeft iedereen de vrije keuze om een avondeten te gebruiken in één van de talrijke restaurants op de Markt en de nabije omgeving ervan.
Omstreeks 20.00 uur vertrekken we me de bus terug richting Rillaar om aldaar om en bij 21.00 uur aan te komen.
Kostprijs voor dit alles (rondleiding, 3 degustaties Marsnil; lunch (inclusief één consumptie), rondleiding en 1 degustatie (33cl) in Wilderen; koffie en rondleidingen in centrum van Sint-Truiden; busvervoer) is € 60 per persoon. Inschrijven voor deze reis kan tot 21 mei 2023 via overschrijving naar BE10 7340 2132 9804 met vermelding van je naam en aantal personen, of via een bestuurslid.

Gegevens

Datum:
juni 3
Tijd:
08:00 - 23:30