Grote ISABO honingbier wedstrijd voor Hobbybrouwers

Grote ISABO honingbier wedstrijd voor Hobbybrouwers:
Ter gelegenheid van de 50ste bijenmarkt organiseert de imkersvereniging ISABO(Imkersgilde Sint-Ambrosius Aarschot, Baal en Omstreken) in samenwerking met de Stad Aarschot grootse festiviteiten op de Gasthuissite te Aarschot. Op het programma staan o.a. een doorlopende tentoonstelling gedurende 3 maanden. We starten met een grote bijenmarkt en planten ruildag op 22 maart 2020, een wedstrijd voor scholen, voordrachten en workshops.
Een van de grote blikvangers is een honingbier wedstrijd voor hobbybrouwers. Dit in samenwerking met de Stadsbrouwerij, bier en wijngilde ’t Alternatief en de Aarschotse Bierwegers. De bedoeling is dat het beste bier gebrouwen wordt in de Stadsbrouwerij en geschonken wordt gedurende de feestelijkheden. Het staat de brouwer volledig vrij welk basisbier hij of zij gebruikt, De honing moet echter afkomstig zijn uit de regio van de brouwer.
Alle deelnemende brouwers worden uitgenodigd op de voorstelling van het bier op 22 maart 2020. Er is een beloning voorzien voor de winnaar.
Er zijn 2 tijdstippen waarop de bieren kunnen binnengebracht worden:
– Op zondag 16 juni van 14 tot 16 uur in de Stadsbrouwerij.
– Op zondag 10 november van 14 tot 16 uur in de Stadsbrouwerij.
Per deelnemend bier 6 flesjes van 33 cl of 2 flessen van 75 cl.
Het deelnemingsformulier en leeg brouwblad kan je vinden op de website : www.talternatief.com
Het brouwblad met volledige beschrijving over het brouwen van het bier en gedetailleerde uitleg over het gebruik van de honing moet bij het inschrijvingsformulier gevoegd worden.
Hoeveel en welke soort honing (acacia, koolzaad, lente, zomer, bladhoning)
Tijdstip van het gebruik, koken, lageren of bij hergisting op fles.
Behandeling van de honing: rauw, gepasteuriseerd of?
Met vragen kan je terecht bij tony.bries@skynet.be

Print Friendly, PDF & Email